Motivačné články pre rodičov

V profesionálnom živote pôsobím ako lektorka osobného rozvoja, terapeutka metódy OneBrain (odblokovanie stresu) a motivačná koučka. Roky skúseností práce ma naučili niečo, čo by som vám rada, ako rodičom, odovzdala: podstatná väčšina našich problémov v dospelosti má korene v detstve.

Dobrá správa je, že sa s tým dá niečo robiť, pokiaľ sa človek rozhodne to riešiť. Je možné doslova "preprogramovať" svoju myseľ a zmenou postoja uvoľniť emočné bloky, ktoré nás obmedzujú v plnohodnotnom živote. No nie každý dospelý človek sa rozhodne to riešiť. Niektorí ostanú uviaznutí v začarovanom kruhu svojich problémov a trápia sa podstatnú časť svojho života.

Práve preto si myslím, že lepšie je staviť na prevenciu. V návale emócií či vlastných problémov si niekedy ani neuvedomíme, ako občas našim deťom ubližujeme. Na svojom blogu zdieľam rôzne články na tému osobného rozvoja, v ktorých nájdete rôzne informácie môžu ako rodičov usmerniť v komunikácii s deťmi a k prístupu k nim. Môžete tak predísť mnohým "škodám", ktoré my rodičia dokážeme napáchať, ak nám chýbajú správne informácie.

Ako pristupovať k pochvale seba i druhých

Patríte medzi ľudí, ktorí to s pochvalou preháňajú, alebo skôr máte pocit, že ňou šetríte? Ak máte pocit, že neviete nájsť tú správnu mieru voči druhým, je možné, problém môže byť vo vnímaní vašej hodnoty. Viac sa dočítate v článku na mojom blogu: Viete si dožičiť pochvalu? (A viete ju dožičiť druhým?")>>.

Prečo podporiť nápady vašich ratolestí

Osvojte si 4 dôležité kroky, vďaka ktorým sa vám podarí zrealizovať vaše nápady. V článku Ako nepochovať nápady skôr, než uzrú svetlo sveta>>  sa tiež dozviete, prečo je lepšie namiesto kritiky svoje deti podporiť a niekedy si radšej  zahryznúť do jazyka, ako by ste ich mali od ich nápadov odradiť.

Ako vo svojich deťoch nezabiť motiváciu

Aj keď deti je ľahké motivovať, takisto ľahko v nich motiváciu dokážeme zabiť. Ako? Nesprávnou komunikáciou. Ak  chcete pochopiť sebamotiváciu a motivácu druhých, mám pre vás dva tipy: 1) prečítajte si článok V čom spočíva čaro motivácie>> 2) objednajte si eBook Objav čaro vnútornej motivácie>>

Význam mindfulness  v živote detí

Programy mindfulness (všímavosť) prínášajú pozoruhodné výsledky medzi dospelými a v rôznych vekových kategóriách u detí. Ak sa vaše dieťa prehnane trápi, máva výkyvy nálad, málo si verí, alebo je príliš sebakritické, či nesústredené, prečítajte si článok Mindfulness a čaro prítomného okamihu >>.